Bladmuziek
op jaar

koor-orgel

Psalm 150 (1965)

In 1965 componeerde Maurice Pirenne 'Psalm 150', voor vierstemmig gemengd koor en orgel. De compositie kwam tot stand in opdracht van het toen veertig jaar oude Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek te Utrecht. Het ‘alleluia’ kan door de hele kerkgemeenschap worden meegezongen.

De registratieaanwijzingen zijn gedacht voor het koororgel van de Sint-Janskathedraal en zijn afgeleid van de registraties die Pirenne zelf gebruikte. Daar moet praktisch mee worden omgegaan. Ze dienen te worden aangepast aan de mogelijkheden van het beschikbare orgel en de klankkleur van het koor.

SATB en orgel

Ascolta Music Publishing, info@ascolta.nl