De stichting heeft onder andere als doelstelling het leven en werk van Pirenne blijvend onder de aandacht te houden. Zij zal dit doen door uitvoeringen van zijn composities te stimuleren, zowel in concerten als in de liturgie. De stichting organiseert daartoe zelf concerten, maar kan ook een financiële bijdrage leveren aan het uitvoeren van composities van Maurice Pirenne. Daarnaast laat de stichting zijn nog niet uitgegeven composities in druk verschijnen. De stichting zal tevens bijdragen aan de muziek in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch door financiële ondersteuning. De stichting beheert het archief van de priester-musicus, waaronder zijn composities en preken.

Wat doet de Stichting